vrijdag 17 oktober 2008

‘En natuurlijk heb ik ook een kandidaat nodig!’

Mevr. van Tongeren meldt zich direct aan voor de quiz over algemene kennis!
De quizmaster Sophie en de kandidaat mevr. van Tongeren waren op 15 en 17 oktober in Bos en Lommer en Geuzenveld op straat te vinden met een act. Een initiatief van de beide stadsdelen in het kader van de week van de veiligheid. Het publiek leeft mee met mevr. van Tongeren, want ze kan nooit iets goeds doen en wordt uiteindelijk helemaal klem gezet. Met hulp van het publiek kan ze zich weer vrij bewegen en in gesprek gaan met de mensen over wat ze gezien hebben. Een act over racisme, homo intolerantie en pesten.
foto Diana Snabilie

donderdag 16 oktober 2008

Shelly en Kelly op zoek naar de beste mantelzorger

Op donderdag 16 oktober is er in het verpleeghuis De Magnushof te Schagen een avond met als thema mantelzorgers. Shelly en Kelly ontvangen de mensen enthousiast met een tissue, deze mag niet gebruikt worden, want straks hebben de mensen deze nodig. Aan het eind van de avond kan het publiek genieten van een act van Shelly en Kelly, die op zoek gaan naar de beste ‘The coatcarer’  (mantelzorger). Het publiek kijkt naar de herkenbare sketches van Shelly en Kelly, maar mag ook af en toe zelf meedoen. Na de drie rondes; ‘De familie staat niet te trappelen’, ‘Verplegers territorium’ en ‘Wie is wie’ moet uiteindelijk de beste coatcarer van Schagen gevonden worden. Gelukkig hebben Shelly en Kelly goed opgelet en moet de keuze niet zo moeilijk zijn of toch wel?

donderdag 9 oktober 2008

Feest in het Witte Huis van de Gemiva-SVG Groep

In plaats van een uitje met de deelnemers van het Aktiviteitencentrum Het Witte Huis te Dordrecht was er dit jaar een binnenprogramma op donderdag 9 oktober. Aan Theatergroep Ondersteboven de opdracht om een workshop Clownerie te geven aan de deelnemers, allemaal verstandelijk beperkt. Bijna alle deelnemers lieten zich verleiden tot het clownsspel. En als je niet wilde was je toch publiek, ook heel belangrijk de clowns stimuleren en muziek maken. De deelnemers hebben ontzettend veel plezier gehad en waren volop in de ban van de clown. Heerlijk om iedereen zo enthousiast bezig te zien.