zondag 22 april 2012

Flosje en Blosje vieren Adri z'n 60ste verjaardag!

Woudenberg, 22 april, Reinaerde, de Heygraeff. Tijd voor een feestje voor Adri en z'n groepsgenoten. Adri is 60 jaar geworden en laat zich graag verrassen door de clowns Flosje en Blosje. Spannend vindt hij het wel, wat gaat er allemaal gebeuren? Adri laat zich versieren met slingers en geniet volop van de muziek, de geluiden van de ballonnen, de kleuren, het water. Een zintuiglijke belevingsvoorstelling met de clowns en aan het eind mag Adri trommelen op de echte trommel en zingen we 'Lang zal die leven' Dan is er taart, wat een feest!

maandag 16 april 2012

Duo Ondersteboven en Art. 1 doen het anders!

Sint Maarten, 16 april, Art. 1, Noord-Holland Noord organiseert in samenwerking met Duo Ondersteboven op verschillende scholen in de regio gastlessen. Vandaag geeft Duo Ondersteboven twee gastlessen op de Basisschool de Regenboog aan de groepen 1/2 en 3/4. Woelie en Wuppeltje zijn heel anders, ook wel een beetje gek met zo'n lange staart en ogen op de billen. De kinderen giebelen als ze dat zien, maar gaandeweg leven ze helemaal mee met Woelie en Wuppeltje. Helemaal leuk wordt het als de kinderen mee mogen spelen en helpen om Woelie en Wuppeltje te zoeken. Zelf extra ogen of een lange staart krijgen is een hele ervaring. Er gaat een hele wereld open als je extra ogen hebt en die lange staart is ook super handig, de kinderen leven zich helemaal in. Tot slot nog een gesprekje, jezelf anders maken en een lied en dan zit de gastles erop. Als de kinderen dat horen is de reactie van een paar kinderen; 'Komen jullie volgende jaar weer? Het was heeeeeeeeeel leuk!'

woensdag 11 april 2012

Duo Ondersteboven doet het zo!

Amersfoort, 11 april, SOVEE organiseert voor de drie ABC scholen in Schothorst-Noord, de Wingerd, de Weesboom en de Drieslag, twee voorstellingen voor de kinderen van groep 3 en 4  rond het thema de Wijk top 5! Het speellokaal zit twee keer lekker vol met kinderen. De clowns Tip en Top, van Duo Ondersteboven, spelen vijf sketches, waarin de vijf gedragsregels te zien zijn. Tjonge jonge wat een rotzooi, opruimen is echt niet hun sterkste kant. Gelukkig willen de kinderen wel meehelpen. Om al die gekke en grappige scheldwoorden moeten de kinderen wel heel hard lachen en de clowns uiteindelijk ook. De kinderen leven volop mee, geven commentaar en helpen de clowns. Na afloop van de voorstelling komt een jongetje speciaal naar de clowns toe en zegt; 'Dat was leuk, ik ga jullie nooit vergeten!' Een geslaagde voorstelling. Nu mogen de leerkrachten samen met de kinderen  verder aan de slag met de lesbrief over de Wijk top 5.