woensdag 31 juli 2013

De clowns Flosje en Blosje op de tweede Spakenburgse dag

Bunschoten-Spakenburg, de Spakenburgse dagen 2013. Duo Ondersteboven is er weer. Dit keer met de clowns Flosje en Blosje en hun hondje Brommetje en eend Klukkie en met heel veel koffers. Vermaak voor jong en oud. Lekker handig al die koffers, het is hartstikke druk en toch moeten Flosje en Blosje erdoor, dat geeft leuke verrassingen en veel plezier met de bezoekers. 'Waar gaat de reis naar toe?' wordt er gevraagd. Flosje wijst de weg met haar pijl, die kant op dan komt het goed. Flosje en Blosje zijn niet alleen maar 'lastig' in de menigte, ze maken op hun clowneske manier ruimte voor de mensen met kinderwagens, de rolstoelen, de rollators en af en toe een fiets. 'Moet je dat nou zien!', klinkt het lachend over straat als de clowns met hun hondje en eend lopen, een maf gezicht. De kinderen genieten en willen de beestje aaien en soms zelfs een kusje geven. Als het aan het eind van de middag een paar druppels regent worden de mensen met  paraplu's ineens verrast met Flosje en Blosje onder hun paraplu, dat is schrikken en lachen. De clowns 'liften' van de ene paraplu naar de andere paraplu en blijven lekker droog. Helaas wordt de eigenaar van de paraplu soms wel wat nat, want de clowns denken natuurlijk alleen maar aan zichzelf. 'Komen jullie de volgende keer weer?' vraagt een jongetje aan het einde van de dag aan de clowns Flosje en Blosje.



woensdag 24 juli 2013

Vindt bruid Cathelijne een bruidegom op de Spakenburgse dagen?

Bunschoten-Spakenburg, de Spakenburgse Dagen 2013. Vandaag is de eerste Spakenburgse Dag dit jaar, met mooi weer en met veel folklore en dit keer ook Duo Ondersteboven met de typetjes oma van Randwijck en bruid Cathelijne. Het is gezellig druk, een uitgelezen kans voor bruid Cathelijne om een man te scoren, want volgende week donderdag 1 augustus gaat ze trouwen! Ze vallen goed op, bruid en oma hebben het druk, want er zijn veel leuke mannen. Sander en Benjamin van de viskraam zijn druk aan het werk, maar voor een huwelijksaanzoek maken ze tijd, dat overkomt je niet elke dag. Oma keuvelt gezellig met de Spakenburgse vrouwen, ze hebben nog wel wat goede adviezen; laat het omroepen op het podium of zoek een man op internet. Tot slot geven ze nog een tip; het moet wel om de inhoud gaan en niet om het uiterlijk! Daar kunnen oma en de bruid wat mee. Helaas zijn veel mannen al bezet, maar een stel denkt goed mee, ze hebben namelijk een hele leuke vriend in New York, Hans, met boot nog wel, Whow, dat lijkt Cathelijne wel wat, de foto van Cathelijne en oma wordt doorgestuurd, wie weet wordt het wat. Dan heb je nog John met z'n zus, beide in fietstenue. Een leuke man, maar Cathelijne houdt niet zo van fietsen, jammer. Of Paul, die Cathelijne geen leuke naam vindt en haar Moppie wil noemen of Werner die niet met het vliegtuig naar Bali wil op huwelijksreis of Maria, die perse niet op donderdag kan trouwen. Er is ook altijd wat, maar uiteindelijk doen er toch een paar mannen een huwelijksaanzoek, André ziet het helemaal zitten en z'n zus Truus ook. Het is wel spannend midden op straat op de knieën voor Cathelijne terwijl iedereen toekijkt, maar hij doet het. Wat jammer nou toch de ring past niet, tja dan houdt het op, balen. Voor Jan geldt hetzelfde, vader Erik is erg teleurgesteld, hij zag het helemaal zitten, ook met oma.

maandag 22 juli 2013

De clowns Flosje en Blosje picknicken op Landgoed Ursula

Nieuwveen, Landgoed Ursula, Stichting Ipse de Bruggen. De afdeling recreatie organiseert deze zomer weer verschillende gezellige activiteiten voor de bewoners. Vandaag is Duo Ondersteboven uitgenodigd met de clowns Flosje en Blosje, ze spelen de voorstelling 'Samen picknicken'. De zaal zit lekker vol en de voorstelling kan beginnen. O, o, wat zijn die clowns toch dom, er wordt volop gereageerd door de mensen; 'Samen doen' als Flosje de grote boterham helemaal alleen op eet. 'Veel te klein', als Blosje de grote boterham in een klein zakje wil stoppen. Gelukkig worden Flosje en Blosje volop geholpen door de mensen. Loubna vindt de clowns zo dom, je ziet toch wel dat er een gat in de zak zit, dat zal zij wel even oplossen en uiteindelijk komt alles goed.  Na de pauze hebben Flosje en Blosje nog meer hulp nodig, want Flosje heeft het heel erg moeilijk om in haar eentje een heel orkest te zijn. Het wordt een groot orkest met wel 15 muzikanten, die Flosje allemaal helpen met muziek maken. Gelukkig blijft het koor in de zaal zitten, anders wordt het wel heel erg druk op het podium. Wat een plezier, het is een geslaagde middag met veel blije gezichten.

maandag 15 juli 2013

Samen doen; een workshop Clownerie voor moeders en kinderen

Leeuwarden, Fier Fryslan. Drie weken lang volgen moeders en kinderen de deel-dagbehandeling bij Fier, deze week staat het thema 'Plezier maak jezelf' centraal. De workshop Clownerie van Duo Ondersteboven past helemaal in dit thema. De kinderen hebben er zin, voor de moeders is het nog even spannend, wat gaan we doen. Eerst even lekker bewegen met z'n allen op vrolijke muziek en dan komt de clown tevoorschijn, alleen met een neus en een hoedje. Als iedereen een rode neus opheeft en we om elkaar gelachen hebben, want we zien er direct heel anders en grappig uit, komen de clowns in actie. Gek lopen met z'n allen, met emoties spelen, clownsgrapjes en natuurlijk te grote of te kleine kleren aan, het maakt de clown compleet. En natuurlijk echt optreden, iedereen kijkt naar je en klapt voor je, whau wat een ervaring! Wat een plezier hebben we met elkaar, daarna is het heerlijk uitrusten en nagenieten.

zaterdag 13 juli 2013

Onderzoek naar de Mondiale Voetafdruk bij Sofie op de Wallen

Amersfoort, Sofie op de wallen, het biologisch en vegetarisch eetfestijn in Plantsoen West. Meer dan 500 mensen eten samen aan lange tafels een heerlijke maaltijd. Naast de gezellige muziek is ook Duo Ondersteboven van de partij. Zij verzorgen theater op maat met een onderzoek naar de Mondiale Voetafdruk. Terwijl de bezoekers nietsvermoedend en rustig staan te wachten in de rij voor de soep zijn daar ineens Drs. D. de Vroet en O.I.O. mevr. E. Phoot met erg veel belangstelling voor de voeten van de mensen. Tja en als je dan de geschikte voeten hebt komt natuurlijk de vraag om deel te nemen aan het wetenschappelijk onderzoek naar de Mondiale Voetafdruk. Maar je bent al zo dichtbij de soep, 'Nee' zeggen is dan wel heel aantrekkelijk. De wetenschap dwarsbomen kan eigenlijk niet, dus vooruit dan maar! Schoenen en sokken gaan uit, van jong en oud worden de voetzolen grondig geïnspecteerd, er worden hele bijzondere observaties gedaan van linksdraaiende kraaienpoten tot olifanteneelt. Er wordt veel gelachen en tot slot wordt de voetafdruk gemaakt. De onderzoekers hebben het helaas  niet alleen druk met het onderzoek, ook moeten er allerlei mensen uit de wetenschappelijk steriele zone geweerd worden. Het is ongelooflijk, borden met eten komen te dichtbij, brood wordt tussen de instrumenten gelegd en als toppunt pakt een meneer zelfs materiaal van de tafel om zijn neus te snuiten, ongelooflijk! Het onderzoek wordt op allerlei manier gedwarsboomd.

zaterdag 6 juli 2013

Flosje en Blosje, de clowns, waaien over het Kootwijkerzand

Kootwijk, Stichting Kootwijk Cultureel organiseert Theater op 't Zand. Het thema is FriZze wind. Duo Ondersteboven vermaakt de kinderen en volwassenen met Flosje en Blosje, de windFinders. Wat een mooie en warme dag en heel veel mensen, die kunnen wel wat verfrissing gebruiken. Flosje en Blosje lopen tussen het publiek, vangen heerlijke friZze wind in grote en kleine zakken, de kinderen helpen graag en vrolijk mee, wat een plezier. Rennend over de zandvlakte wordt er heel veel wind gevangen. Hellup de wind ontsnapt weer, vlug stop het in de koffer denken de clowns! Wat een malle fratsen, de kinderen weten het veel beter dan de clowns, maar uiteindelijk vliegt alle wind weer weg. Wind vangen is een kunst, maar wind bewaren is onmogelijk. De kinderen denken volop mee, vanaf de uitkijktoren roepen de kinderen naar Flosje en Blosje; 'Kom, hierboven is heel veel wind'. Flosje en Blosje waaien weer verder.


donderdag 4 juli 2013

Sst, een workshop waarbij je niet mag praten!

Diemen, Hogeschool Inholland. De docenten hebben een teamuitje, maar voordat er gegeten wordt is er eerst nog een verrassing, 'iets met stilte' is er gezegd. Wat kan dat nou zijn, yoga of ....., maar het is een workshop Clownerie van Duo Ondersteboven, een echte verrassing. Hoe zo stil, want stil is het echt niet, er wordt volop gelachen. De clown praat niet, maar laat heel veel met zijn lijf zien. En dat gaat deze docenten heel goed af. Tijdens de eindpresentatie leggen de clowns hun lesstof uit zonder woorden. Hilarisch worden alle lessen uitgebeeld, onder andere de voltooid verleden tijd, de flowerpowertijd en de werking van de darmen. De collega's genieten van elkaars spel en gaan er helemaal voor.  Een vrolijke middag met veel energie en hele mooie clowns!