vrijdag 27 september 2013

Donor geeft workshop Clownerie aan het team van de Bloedbank

Putten, museumboerderij Mariahoeve. Het team van de Bloedbank Amersfoort heeft hun jaarlijkse teamuitje, eerst krijgen ze een rondleiding in de museumboerderij, maar wat doen ze daarna? Het is een verrassing als er ineens twee clowns voor hun neus staan en ze uitgenodigd worden om mee te gaan voor een workshop Clownerie. Dat is even wennen, maar al snel zit de sfeer er goed in. Bij het bluffen blijft het niet alleen bij het zeggen van je naam, dit keer willen Ria en Annie ook de geboortedatum van iedereen horen. Als donor moet je zo vaak je geboortedatum zeggen, nu zijn de medewerkers van de Bloedbank zelf eens aan de beurt. Het plezier straalt van de mensen af; 'Dit vindt ik echt heel leuk!' zegt Hannie al na de eerste presentatie en het wordt nog leuker. Het is lachen, gieren, brullen om jezelf en om elkaar, de tranen rollen over de wangen. Wat een schitterende clowns zijn het met z'n allen. 'Ik heb in tijden niet zo gelachen', vertelt iemand na afloop. Na alle mooie clownsoptredens is er het afscheid van Els. Alle clowns hebben een 'cadeau' voor haar en willen dat heel graag geven, intens verdrietig lopen ze in slowmotion naar Els toe. Els wordt overladen met troep en geniet van al die mooie clownscollega's 'Zo'n mooi afscheid heeft nog niemand gehad' vindt ze.

donderdag 26 september 2013

Duo Ondersteboven op de PechaKucha Night

Amersfoort, PechaKucha Night in de Observant. In Tokio in 2003 ontstaan en nu al in 246 steden over de hele wereld en alweer voor de 9e keer in Amersfoort. Een avond met twaalf inspirerende verhalen van verschillende mensen over hun passie. Dit keer met een presentatie van Duo Ondersteboven met Ria en Annie; 'Een dag niet gelachen is een dag zonder Duo Ondersteboven', zo worden ze aangekondigd. Tja en wat doen 'clowns' tijdens zo'n presentatie, niet gewoon vertellen over wat ze doen, maar vooral laten zien. Op de achtergrond draaien 20 schitterende foto's 20 seconden lang, de verschillende activiteiten en optredens van Duo Ondersteboven zijn te zien. Ria en Annie hebben er zin in en zijn klaar om te vertellen, maar er gaat van alles mis. Ze zijn drukker bezig met het publiek, de plek waar ze moeten staan en met elkaar. Het gaat er niet altijd even vriendelijk aan toe. Uiteindelijk zijn de 6.40 minuten om en hebben Ria en Annie nog niks verteld, maar misschien toch stiekem ook wel weer heel veel! De laatste foto zegt eigenlijk alles; 'Duo Ondersteboven, altijd op zoek naar de juiste plek om te spelen!'

zaterdag 21 september 2013

Jong en oud op de knieën voor bruid Cathelijne

Uithuizen, jaarmarkt in het centrum met standwerkers en straattheater. Duo Ondersteboven is van de partij met de typetjes Bruid Cathelijne en Oma van Randwijck. Cathelijne en Oma vallen behoorlijk op op straat en worden regelmatig aangesproken door de bezoekers van de jaarmarkt. Vooral de mannelijke bezoekers zijn niet veilig voor Cathelijne, ze is fanatiek op zoek naar een man, de bruiloft is volgende week al. Sierd gaat ervoor en doet al snel een huwelijksaanzoek, dit gaat Oma en Cathelijne wel wat te snel, Sierd komt op de lijst voor mogelijke kandidaten. Oma en Cathelijne gaan weer verder zoeken, er zijn inderdaad nog veel meer leuke huwbare mannen. Maikel die vrijgezel is, maar dat, helaas voor Cathelijne, ook wil blijven. Egbert, Nicolaas, Johan, allemaal bezette, maar leuke mannen, ze moeten nog even nadenken of ze wel willen trouwen. En dan is daar ineens Mathijs, een knappe vrolijke jongeman, ahum 16 jaar, kan dat wel? Volgens de vader en moeder van Mathijs is dat modern, jonge jongens die op iets oudere vrouwen vallen. Ok dan, met toestemming van de ouders gaat Mathijs op de knieën en vraagt Cathelijne overtuigt ten huwelijk! Daar kan Cathelijne natuurlijk alleen maar 'JA' opzeggen, maar als Oma ziet dat de ring niet past bij Mathijs gaat het feest niet door. Balen voor Cathelijne en Mathijs, het had zo mooi kunnen zijn.


woensdag 18 september 2013

Dineke is 90 jaar, Blosje en Flo maken er een groot feest van!

Groenlo, De Orangie, Dineke is jarig. Duo Ondersteboven is natuurlijk van de partij, dit keer met Blosje en Flo, de twee clowns. Samen met vrienden, familie en begeleiders viert Dineke haar 90ste verjaardag. Ineens komt er nog meer visite, gewapend met vlaggetjes komen Blosje en Flo binnen, maar ja hoe moet dat met die twee deuren? Blosje en Flo raken in de knoop met de vlaggetjes en de deuren, de sfeer zit er direct al in. Wat een domme clowns toch! Ook het ophangen van de vlaggetjes is een heel karwei voor de Blosje en Flo, eindelijk hangen de vlaggetjes, o, nee zeg, ze liggen alweer op de grond, het schiet niet op zo, maar plezier hebben ze wel met elkaar en met de mensen. De jarige Dineke wordt uiteindelijk versierd met vlaggetjes en ballonnen. Dineke feliciteren, zingen, muziek maken met z'n allen, alles is een klus voor Blosje en Flo en er gaat natuurlijk van alles mis, maar wat maakt het uit het is groot feest!

donderdag 12 september 2013

'Mag het ietsje anders?' in Alkmaar

Alkmaar, obs Jules Verne. In het kader van de vreedzame school verzorgt Duo Ondersteboven in samenwerking met Art. 1 Noord-Holland Noord de gastles 'Mag het ietsje anders?' voor de groepen 3 en 4. De kinderen leven helemaal mee met Woelie en Wuppeltje, die heel verschillend zijn en samen op reis gaan. 'Hoe wist Woelie dat van die 10 vingers?', vraagt een meisje later, 'want Woelie keek toch met de billenogen'. Als de kinderen ook nog zelf mee mogen spelen en extra ogen of een lange staart krijgen wordt het helemaal leuk en echt voor de kinderen. Kijken met de extra ogen, oeps, ze moeten niet onder je shirt zitten, want dan zie je niks meer. Of klimmen in je lange staart, dat is handig. Tijdens het gesprek worden er allerlei verschillen tussen Huub en Tijn gevonden  en besproken; ze hebben niet dezelfde stem, een verschillende nek, verschillend gedrag. Er is veel hetzelfde, maar er zijn ook veel verschillen bij deze twee kinderen en allebei zijn
het mooie mensjes, dat is de conclusie.

zaterdag 7 september 2013

Oma en de bruid op zoek naar een culturele man

Veendam, Uitmarkt en Proeverij op het Museumplein. Duo Ondersteboven is ook van de partij met de typetjes Oma van Randwijck en bruid Cathelijne. Vrijdag 13 september is de grote dag voor Cathelijne, de tijd dringt al dus er moet vandaag echt een man gescoord worden. Oma en Cathelijne hebben al snel een hele leuke man op het oog, Pierre met mooie blauwe ogen en blonde krullen. Pierre en zijn 2 zussen,is dat echt zo, en oudste broer zien het ook wel zitten. Alleen Pierre kan niet op 13 september, dat is jammer, verder zoeken dus. Er zijn heel wat leuke mannen in Veendam, stoere Jakob, Mark die getrouwd blijkt te zijn en zijn dochtertje die daarom heel boos op haar papa wordt, Ronald met zijn zus Marleen, Menno en Rob, Henry, Rene die helemaal rood wordt als Cathelijne hem ten huwelijk vraagt, 'maar hij is net getrouwd' vertelt Harold even later. Of al die mannen ook wel zo cultureel zijn betwijfelen oma en Cathelijne, ze zien namelijk veel mannen bij de eettentjes staan. Volgens hun gaat de liefde vaak door de maag bij deze mannen en dat is niet helemaal de bedoeling. Maar wie zit daar op het terras? Tido met z'n jongste broer Rieks, wordt dit de ware? Het lijkt erop, Tido gaat inderdaad op de knieën en doet een huwelijks aanzoek. Het hele terras leeft mee als Tido de ring moet passen, past die of niet? Nee dus en oma is onverbiddelijk, dan gaat het feest niet door. Maar wat gebeurt daar nou toch, gaat oma er vandoor met broer Rieks. Nou ja zeg!