zaterdag 30 november 2013

Sinterklaas is uitgegleden over een bananenschil!

Heeg, Veenstra Fritom. Duo Ondersteboven speelt de clownsvoorstelling Flosje en Blosje spelen Sinterklaas. De kinderen zitten er klaar voor, eerst nog een beetje onwennig, wat gaat er allemaal gebeuren. Er komen steeds meer kinderen voor op de banken zitten, lekker dichtbij de clowns. Dan kun je het goed zien en meehelpen, want er gaat van alles mis. De clowns kunnen best wel wat hulp gebruiken. De kinderen komen steeds meer los en komen met allerlei goed ideeën als de clowns het even niet meer weten. Zwarte Piet heeft gebeld dat Sinterklaas niet kan komen, hij zit bij de E.H.B.O. van het Sint Antonio ziekenhuis in Sneek. Sinterklaas is uitgegleden over een bananenschil. Flosje en Blosje gaan dit wel even oplossen en worden Sint en Piet. 'Die veger kan wel als staf', volgens een jongetje, dat is een goed idee. De emmer wordt mijter en zo worden Flosje en Blosje Sint en Piet. Maar dat gaat niet zo goed, ze krijgen ruzie. Gelukkig valt het mee met de voet van Sinterklaas en komt hij toch nog, gebracht in een grote vrachtwagen. Gelukkig maar, want Flosje en Blosje zijn clowns en geen Sint en Piet.

Flosje en Blosje spelen de Sinterklaasvoorstelling in Capelle aan de IJssel

Capelle aan de IJssel; Gemeente ASOV. De personeelsvereniging organiseert het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor de kinderen van de werknemers. Duo Ondersteboven speelt de voorstelling Flosje en Blosje spelen Sinterklaas. 'Hij komt' volgens de clowns en ze maken de boel helemaal klaar voor het Sint bezoek. Het schiet niet echt op als de clowns steeds andere dingen doen. Flosje tovert Blosje om in een paard. 'Paard zit en geef poot!' 'Een paard heeft benen', roepen de kinderen. Die domme Flosje toch. De kinderen en de ouders leven helemaal mee met de clowns en hebben veel plezier om alles wat mis gaat. Gelukkig loopt het uiteindelijk allemaal goed af en komt de Sint toch nog. Het was even spannend met de brug die open stond en of het wel zou lukken. Maar eind goed, al goed!

woensdag 27 november 2013

Help, Sint is op de verkeerde vestiging aangekomen!

Voorburg, Florence, Verzorgingscentrum locatie De Mantel. Vol verwachting zit er een zaal vol kinderen te wachten op de Sint. Maar eerst moet er nog van alles gebeuren, het is een grote troep op het podium. Gelukkig zijn Flosje en Blosje aanwezig, de twee clowns van Duo Ondersteboven. Flosje en Blosje beginnen met opruimen, schoonmaken, versieren. Dan ineens belt Zwarte Piet dat Sint op het Haagse Hout is, dat is de verkeerde vestiging. O,o,o, hoe moet dat nou met al die wachtende kinderen. Daar hebben Flosje en Blosje wel een oplossing voor, zij worden Sint en Piet. Nog even de spullen bij elkaar zoeken en het kan beginnen. Er komt een meisje met haar Sint verkleedkleren naar voren; een mijter en een mantel. Die mogen Flosje en Blosje wel lenen. Helaas past het Flosje niet, maar gelukkig vindt Flosje een rode rok, die gebruikt kan worden als mantel. Flosje en Blosje spelen Sinterklaas, maar het gaat niet helemaal goed. Gelukkig is de Wegwijs Piet in de buurt en even later komt Sinterklaas toch nog de kinderen verrassen met zijn bezoek en heel veel cadeautjes.

zondag 24 november 2013

Sint is nog steeds op zoek naar zijn staf!

Roosendaal, Fransciscus Ziekenhuis. Duo Ondersteboven speelt twee keer de voorstelling Flosje en Blosje spelen Sinterklaas, want er komen heel veel kinderen naar het Sinterklaasfeest. Het is een grote troep op het podium, zo kan Sinterklaas echt niet ontvangen worden. Volgens de kinderen heeft de rommelpiet dat gedaan. Gelukkig zijn Flosje en Blosje er en die gaan de boel wel opruimen, schoonmaken, versieren, ...... Maar dan ineens belt Hoofdpiet Antonio, 'Sinterklaas komt niet, zijn staf is weg en Sint is druk bezig met zoeken, helaas'. Flosje en Blosje lossen dat wel op en spelen voor Sint en Piet. De kinderen helpen mee met het zoeken van alle spullen. Jammer er is geen papa met een baard in de zaal. Ineens zien de kinderen de mopper 'Ja, die!' roepen ze. Zo worden alle spullen verzameld en spelen Flosje en Blosje Sint en Piet, maar dat gaat helemaal mis. Piet Blosje geeft afval cadeautjes aan de kinderen. 'Dat kan toch niet', zegt Sint Flosje als Piet Blosje een jongetje een lege chipszak geeft. 'Wel als er chips in zit' volgens dat jongetje. En zo gaat het maar door, het loopt helemaal uit de hand. Gelukkig komt Sinterklaas toch, niet met staf, maar met zijn wandelstok en heel veel echte cadeautjes. Iedereen tevreden! Na afloop ziet een kind Flosje en Blosje in de gang lopen, 'Daar zijn die grappige weer!', zegt ze met een glimlach.

zaterdag 23 november 2013

Sinterklaasvoorstelling in het Spaarneziekenhuis

Hoofddorp, Spaarneziekenhuis. Duo Ondersteboven is dit jaar aanwezig bij het Sinterklaasfeest voor de kinderen van de werknemers. Na het knutselen voor de zieke kinderen gaan de kinderen naar de kerkzaal, daar speelt Duo Ondersteboven de voorstelling, Flosje en Blosje spelen Sinterklaas. Ook dit gaat over geloven, dat past prima in de kerkzaal, toch? Lekker knus zitten de 120 kinderen op de grond, dicht op elkaar en bij het speelveld, een gezellige boel. Zo kunnen de kinderen alles goed zien en de clowns van goede adviezen voorzien. Die hebben Flosje en Blosje echt wel nodig, er gaat van alles mis. 'Jullie moeten opruimen' 'Jullie maken steeds meer troep' roepen ze luid. Tot overmaat van ramp is Sint ook nog in slaap gevallen in het Kennemergasthuis, hij moest zoooooooooo lang vergaderen. Flosje en Blosje lossen dat wel even op en gaan Sint en Piet spelen, maar ook dat gaat mis, het wordt ruzie. Gelukkig weten de kinderen wat Flosje en Blosje moeten doen 'Samen delen' roepen de kinderen als het weer bijna mis gaat met de clowns. Sint is gelukkig op tijd wakker geworden en komt uiteindelijk toch nog met heel veel pakjes en Pieten langs. Dan kan het feest niet meer stuk.
genietende kids
wat zingen ze vals!

woensdag 20 november 2013

De clowns Flosje en Blosje in de Houtzaagmolen de Ster

Utrecht, Houtzaagmolen de Ster. Duo Ondersteboven verzorgt twee voorstellingen Flosje en Blosje spelen Sinterklaas. De kinderen zitten er klaar voor, lekker op de kussentjes en op de bankjes. Sttt, het gaat beginnen...... Whow, de schoonmaakhandschoenen komen tot leven, de kinderen kijken sprakeloos toe en dan ineens gaan de ragebol en de mopper bewegen en praten en grapjes maken. Grapjes worden er volop gemaakt door de clowns Flosje en Blosje, de kinderen genieten en geven veel goede tips aan de clowns, want het gaat natuurlijk vaak mis met die twee. Spannend wordt het als Blosje Flosje een tik met de mattenklopper wil geven op de dikke billen. 'Je moet stil tellen', roept een kind als het al twee keer mis is gegaan. 'Oooooh', en dan lukt het inderdaad, maar dat pikt Flosje niet. Gevolg Blosje heeft zere billen en moet ontzettend huilen. Gelukkig zijn er twee kinderen die Blosje zo zielig vinden en wel even een kusje op de zere billen willen geven, dan is alle verdriet weer over. Aan het einde van de voorstelling is er nog een verrassing, zwarte Piet heeft wat lekkers gebracht. Dat is smullen, voldaan gaan de kinderen naar huis. Maar eerst nog even met de clowns op de foto en een praatje maken.
'Doe maar een kunstje met je duim', zegt Sinterklaas!

Verrassing; 'Zwarte Piet brengt iets lekkers!

donderdag 14 november 2013

Anders zijn op de dag van het respect

Alkmaar, Basisschool De Oranjehof. De groepen 3/4 krijgen vandaag een gastles 'Mag het ietsje anders?' van Duo Ondersteboven. Dat is een heel andere les dan anders. De kinderen genieten volop van de avonturen van Woelie en Wuppeltje en hebben een grote fantasie en inlevingsvermogen als ze zelf mee mogen spelen in het toneelspel. Als Woelie uiteindelijk gevonden is door haar ogenfamilie wordt wel even duidelijk verteld door de kinderen dat ze thuis moet komen om een boterham met pindakaas te eten. Samuel van de staartenfamilie vertelt tussendoor; 'Eerst wilde ik geen staart, maar nu vind ik het leuk!' Tijdens het nagesprek worden er allemaal lichaamsdelen genoemd die iedereen heeft, 'Ribben, want als je die niet hebt dan val je uit elkaar', zo is het maar net. Daarna kijken we of er ook verschillen zijn tussen twee kinderen, 's ochtends tussen een vietnaams en een marokkaans meisje en 's middags tussen Rayan en Mohammed. Wat zien de kinderen veel verschillen, het houdt niet op. We hebben veel hetzelfde en zijn toch verschillend. 'Ooooh, nu al, jammer' klinkt het als de les afgelopen is. Gelukkig kunnen de leerkrachten nog meer bezig met het thema anders zijn aan de hand van de lessuggesties van Duo Ondersteboven.
De staartenfamilie kijkt over de bomen heen of ze Wuppeltje zien.
De ogenfamilie frist zich op en drinkt water uit het bergmeertje.


zaterdag 2 november 2013

Wat gaan we doen in de kerK? Een workshop Clownerie!

Amersfoort, Martuskerk. Duo Ondersteboven geeft een workshop Clownerie aan een vriendengroep van 5 stellen. Het is een verrassing en de vrienden hebben al volop gegoogled op Martuskerk en Amersfoort, maar geen idee wat ze daar nu gaan doen. De vrienden staan buiten vol spanning te wachten en zijn erg verbaasd als er ineens een clown voor hun neus staat. Wat een warm welkom en de sfeer zit er direct goed in. Met makkelijke schoenen aan, want je weet maar nooit wat we gaan doen, beginnen de vrienden aan de workshop. 'Oh, ik kan gewoon mezelf zijn', reageert er eentje op de clownstheorie en zo is het maar net. Er wordt volop gelachen en in slow motion 'gevochten' om dat schitterende bloemetje bij de juiste man of vrouw te brengen. Wat een plezier. En tot slot genieten van de acts die deze clowns laten zien aan elkaar. Een geslaagd uitje, nu op naar het stamppottenbuffet!
eerste clownsoptreden!
de vriendengroep, maar nu als clowns