vrijdag 24 januari 2014

Een luchtige workshop na zware tijden

Ooij, S.T. M.G. Voor de verschillende teams van S.T.M.G. is er vandaag een workshop Clownerie door Duo Ondersteboven. Het thema is 'verbinden'. Met z'n allen 'spelen' met de rode neus op, dat geeft plezier en lucht en daar is deze groep mensen aan toe. Wat een enthousiasme, de mensen gaan volop mee in de wereld van de clown. Als op een bepaald moment de koffers opengaan met de kleding en de hoedjes wordt er volop gegraaid. 'Hoeveel dingen mogen we pakken?' klinkt het. Schitterend aangekleed en als volleerde clowns speelt tot slot elk groepje een schitterende, hilarische act voor elkaar. 'Volgend jaar weer?' klinkt het na afloop. Nou wie weet. In elk geval is het voor nu een mooie en bindende activiteit, waarbij de mensen elkaar weer een beetje beter hebben leren kennen. Dat was ook het doel. 'Verlegen, stille personen deden verrassende dingen', vertelt iemand ons na afloop.
zwaar hè? de clown bluft
te grote of te kleine kleding, het maakt de clown compleet


zondag 19 januari 2014

Clownsvoorstelling Twee vrienden in Theater de Tuin

Leusden, Theater de Tuin. Duo Ondersteboven speelt de voorstelling Flosje en Blosje, twee vrienden! Ouders, opa's en oma's en vooral kinderen zitten vol spanning te wachten tot het gaat beginnen. Flosje komt op en vindt zichzelf zo mooi, ze laat alle kanten van zichzelf zien, dat is grappig. Door haar getutter is ze Brommetje het hondje helemaal vergeten. 'Ooooohh' reageren de kinderen als Brommetje eindelijk tevoorschijn komt, wat een leuk hondje. Dan komt Blosje, alles en iedereen groetend, dat is gek! Flosje en Blosje spelen samen, plagen, dagen elkaar uit. Uiteindelijk komt het toch weer goed en is Flosje heel erg onder de indruk van de spierballen van Blosje, die kan zelfs zware halters optillen. De halters opruimen kan Flosje niet, veel te zwaar, gelukkig zitten er sterke kinderen in de zaal. Nicky, Lotte en Julia, drie sterke meiden, willen graag helpen. Eerst moeten  de spierballen getest, in de handen spugen, hè bah dat willen de meiden niet. Ok dan niet, Julia tilt de halters zo wel op, wat een sterke meid!! Onder de indruk van Julia en als vrienden gaan Flosje en Blosje naar huis!

vrijdag 3 januari 2014

Pecha Kucha, wat was dat ook alweer?

Sommige dingen gaan snel en andere wat langzamer, maar hier is hij dan toch eindelijk. De link naar de presentatie van Duo Ondersteboven op de Pecha Kucha night van Amersfoort.
Pecha Kucha op Youtube
En als je niet meer weet wat het was, dan moet je dus gewoon gaan kijken!