zaterdag 8 november 2014

Clown Blosje speelt voor gehandicapte kinderen in Vietnam

Vietnam, Cao Bang, Resource Centrum voor gehandicapte kinderen. Een project van het Medisch Comité Nederland Vietnam. Een toevallige ontmoeting in Cao Bang van Annie met een vrijwilligster uit Nederland leidt tot een optreden van Blosje voor de gehandicapte kinderen. De kinderen hebben geen idee wat er gaat gebeuren, waarschijnlijk hebben ze nog nooit in hun leven een clown gezien. Veel kinderen komen namelijk uit de bergdorpen rondom Cao Bang, een gebied waar weinig voorzieningen zijn en veel armoede heerst..Clown Blosje komt rustig binnen, zodat de kinderen kunnen wennen aan de clown. Al snel beginnen de oudere kinderen te reageren op de clown, want Blosje doet het natuurlijk helemaal fout. Alhoewel 'bellen' met je schoenen is best grappig of jezelf wegtoveren, dat is helemaal leuk. Ineens bieden de kinderen zichzelf aan om mee te spelen met Blosje. De kinderen en Blosje krijgen er geen genoeg van, Wat een plezier, zelfs de kleine kinderen durven aan het einde dichtbij Blosje te komen. Wat een mooie momenten met en wat heerlijk om voor deze kwetsbare kinderen te spelen. Een bijzondere ervaring tijdens de fietstocht door Azië.


woensdag 5 november 2014

Nep Joo en Koo in Vietnam!

Vietnam, ergens onderweg. Annie van Duo Ondersteboven fietst niets vermoedend door het noorden van Vietnam, maar wat is dat nou? Ineens ziet ze aan de kant van de weg 2 mannen in oranje werkkleding met gele helm op staan. De mannen staan maar wat te staan en doen niks. Dat kan niet anders, dat moeten Joo en Koo, de klusjesmannen van Duo Ondersteboven wel zijn! Maar helemaal hier in Vietnam, dat kan toch niet? Vanaf dit moment ziet Annie heel veel Joo en Koo's, de ene keer rijdend op een brommer, dan weer rond hangend langs de kant van de weg, Net als de 'echte' Joo en Koo, de typetjes van Duo Ondersteboven, zijn ze liever lui dan moe! Straattheater zoals straattheater moet zijn, herkenbaar en dichtbij de mensen
,

maandag 3 november 2014

Help een clown op de brug!

Vietnam, een klein dorpje ergens onderweg. Annie fietst op dit moment in Noord Vietnam. Het is tijd voor een broodje, dat kan mooi op de brug met uitzicht op de rijstvelden en ondertussen genieten.van het uitzicht. Op afstand kijken een aantal volwassenen toe. We groeten en lachen naar elkaar. Ook komt er een meisje kijken, ze durft niet langs ons te fietsen. Snel haalt ze een vriendinnetje op, samen durven ze het wel. Waarschijnlijk  hebben ze hier nog nooit westerlingen gezien. Het wordt steeds drukker op de brug met kinderen, pubers en volwassenen. Een mooie gelegenheid om de rode neus op te zetten! De Vietnamese 'Blosje' gaat op onderzoek uit en nu is het contact snel gelegd. Slippers worden verwisseld, het verkeer wordt geregeld,.Blosje maakt dikke pret met de mensen en er wordt flink gelachen om de fratsen van de clown. Tja en na een half uur is het weer tijd om verder te fietsen, de neus gaat weer in de fietstas en wij worden nagezwaaid door alle toeschouwers.
'Help, een clown achterom mijn fiets!
'Dat is leuk, een clown op de brug.'